Our power,
your energy

Over ons

Wij zijn Sloecentrale

De Sloecentrale is een uiterst geavanceerde gasgestookte elektriciteitscentrale met een capaciteit van 870 megawatt. Hiermee kunnen twee miljoen huishoudens worden voorzien in hun dagelijkse energiebehoefte. De Sloecentrale heeft een zeer korte opstarttijd. Een eigenschap die goed van pas komt in een veranderende energiemarkt. Energie uit natuurlijke bronnen (wind en zon) heeft de laatste jaren een enorme vlucht genomen. Deze manier van opwekken kan de continuïteit in levering niet altijd garanderen. Zo kan de wind gaan liggen of kan de stroombehoefte onverwachts pieken. De snelheid van de Sloecentrale biedt dan uitkomst. De Sloecentrale is een joint venture van energiereus EDF en het Zeeuwse energiebedrijf PZEM N.V. De centrale is ISO 14001 (milieu) en OHSAS 18001 (veiligheid) gecertificeerd.

Onze visie

De Sloecentrale levert sinds 2009 energie aan de markt en we blijven altijd streven naar nog betere prestaties. Een centrale rol is hierin weggelegd voor onze mensen. Zij monitoren voortdurend alle werkprocessen en zijn gefocust op verbeteringen. Vanzelfsprekend houden we daarbij continu rekening met veiligheid en duurzaamheid.

Onze centrale

Prestaties

Capaciteit

De capaciteit van de Sloecentrale is 870 MW (MegaWatt). Dat is voldoende om 2 miljoen huishoudens dagelijks van energie te voorzien.
870 MW

Rendement

De Sloecentrale heeft een uiterst efficiënt opwekkingsproces met een hoog totaal rendement als gevolg.
58,7%
totaal rendement

Flexibiliteit

De flexibiliteit van de Sloecentrale zorgt ervoor dat we snel kunnen reageren en inspelen op de voortdurend veranderende vraag naar energie.
Opstarttijd
35 minuten

Milieu

Bij het ontwerp van de Sloecentrale is veel aandacht besteed aan het milieu. Sloecentrale heeft door gebruik van schone technologie een zeer lage uitstoot van NOx en 50 % minder CO2 uitstoot dan de gemiddelde kolencentrale.

Technische aspecten

Twee eenheden (STEG)

elk 435 MW

Brandstof

Natuurlijk gas

Configuratie

Enkele as 1x1x1

Gas turbine

Siemens
SGT5-4000F

290 MegaWatt
Dry low Nox branders

Stoomturbine

Siemens SST5-5000
135 MW

115 bar, 540°C, 72kg/s


HRSG

Driedubbele druk
CMI boiler

HP sectie
Benson® Technology

Ons beleid

“Om de hoge kwaliteit van de Sloecentrale te behouden, evalueren we regelmatig de organisatie en de werkprocessen en passen ze aan waar dat nodig is”
Martin Jongepier Plant Manager
Martin Jongepier Plant Manage

Kwaliteit

Om een betrouwbare en efficiënte energieleverancier te kunnen zijn, is het belangrijk dat de elektriciteitscentrale optimaal werkt en goed wordt onderhouden. We zorgen daarom dat onze werkprocessen efficiënt zijn ingericht en duidelijk staan beschreven. Ook staan we ervoor garant dat onze medewerkers hun vakkennis op peil houden zodat ze altijd kunnen inspelen op de behoeften van vandaag én morgen. Met elkaar werken aan resultaatverbetering is ons motto. We kennen de markt en herkennen kansen die van toegevoegde waarde kunnen zijn voor ons en voor onze stakeholders.
“Je kunt hier elke medewerker op aanspreken. Iedereen zal zeggen dat veiligheid altijd op de eerste plaats komt.”
Richard van der Holst Operator
Operator Richard van der Holst

Gezondheid en veiligheid

Bij Sloe Centrale BV is ‘zero harm’ een belangrijk thema waar we dagelijks bij stilstaan. Het management is verantwoordelijk voor de gezondheid en de veiligheid van zowel medewerkers als aannemers en bezoekers. Veiligheid staat altijd voorop, ongeacht hoe belangrijk de werkzaamheden zijn. We stellen hoge eisen aan ons personeel en aan de aannemers met wie we samenwerken. Alle gebouwen en goederen zijn altijd in goede staat en voldoen aan strenge veiligheidsstandaarden. Risicopreventie en verbetering van veiligheid en gezondheid zijn geïntegreerd in het managementsysteem.
“Ik vind het fijn om te werken in een ‘groene’ elektriciteitscentrale. We houden op allerlei manieren rekening met het milieu: van een lage emissie tot een vis-retoursysteem”
Alwin Verstraeten Purchaser / Chemical Engineer
Alwin Verstraeten Purchaser / Chemical Engineer

Milieu

Sloe Centrale BV doet er alles aan om, tijdens het opwekken van energie, eventuele gevolgen voor het milieu te beperken. Het naleven van de milieuvoorschriften mag nooit ondergeschikt zijn aan de bedrijfsvoering. Zorg voor het milieu zien we als onze plicht. We gebruiken bijvoorbeeld maar minimale hoeveelheden water, gas en chemicaliën. We streven naar lage emissies, weinig warmteverlies en een geringe hoeveelheid afval.
“Onze medewerkers worden gestimuleerd te luisteren, in gesprek te gaan, zelfverzekerd te zijn en oprecht bij te dragen aan de teamspirit. Dat zorgt voor plezier en efficiëntie.”
Kees Laban Commercial & Financial Manager
Kees Laban Commercial & Financial Manager

Ethiek

Onze specifieke aanpak is essentieel voor het waarborgen van duurzame topprestaties. Ons succes en onze reputatie is afhankelijk van verschillende factoren. Een goede manier van samenwerking, focus op vooruitgang en het streven naar excellentie, maar ook van integer en eerlijk zakendoen. Onze kernwaarden: vertrouwen en respect voor elkaar, resultaat door teamwork, integriteit boven alles en respect voor de omgeving.

Werken bij Sloe Centrale

"Bij de Sloecentrale draait het niet alleen om geavanceerde techniek. De professionele aanpak en toewijding van onze medewerkers is onze meest waardevolle factor."
Régis Chancel General Manager
>Régis Chancel General Manager

Man and machine

De Sloecentrale is een prachtige combinatie van mens en machine. Het zijn uiteindelijk de mensen die zorgen voor het optimaal functioneren van de techniek. Er werken bijna vijftig mensen bij ons, verdeeld over vier afdelingen: Operations, Maintenance, Engineering en Staf.

Operations

Zorgt er voor dat de energiecentrale altijd in bedrijf is. Dat gebeurt 7 dagen per week, 24 uur per dag.

Maintenance

Coördineert en regelt al het onderhoud en zorgt daardoor dat de centrale altijd in een optimale conditie verkeert. Dat is een dagtaak voor deze afdeling.

Engineering

Ondersteunt zowel Operations als Maintenance met technische kennis. Engineering houdt daarnaast alle technologische ontwikkelingen in de gaten om processen te kunnen verbeteren.

Stafafdeling

Hieronder vallen het management, technische support en andere algemene ondersteunende diensten die nodig zijn om de Sloecentrale te laten draaien. De afdeling bevat een diversiteit aan functies: van veiligheids- en milieuprofessionals, tot administratieve en facilitaire medewerkers.

Persoonlijke ontwikkeling

Sloe Centrale BV heeft veel vertrouwen in de kwaliteiten van zijn mensen en hecht waarde aan hun ontwikkeling. Ongeacht of dat hun privé leven betreft of ter ondersteuning van hun professionele carrière. We stimuleren onze medewerkers om zich te blijven ontwikkelen en geven de kans hun creativiteit te gebruiken. Door medewerkers de kans te geven om trainingen en studies te volgen, zorgen we ervoor dat kennis over veiligheid en efficiëntie up-to-date blijft.

Stages

Sloe Centrale BV heeft ruime ervaring in het begeleiden van stagiairs. We zijn een erkend leerbedrijf en steken graag energie in het begeleiden van studenten die geïnteresseerd zijn in ons werk. Zij doen werkervaring op en wij krijgen nieuwe inspiratie en een frisse kijk op ons bedrijf en de werkprocessen. We bieden stageplaatsen aan op verschillende afdelingen.

Geïnteresseerd in een stageplaats bij De Sloecentrale? Mail naar info@sloecentrale.nl

Leveranciers

Sloe Centrale BV hecht veel waarde aan de relatie met leveranciers. We geloven dat een goede en constructieve relatie beide partijen versterkt. We schatten onze leveranciers ook op waarde. De Sloecentrale werkt op een milieuvriendelijke - en sociaal verantwoordelijke wijze. We verwachten van onze leveranciers niet alleen vergelijkbare toewijding en betrokkenheid maar zelfs eenzelfde gedragscode. Door op deze wijze samen te werken, creëer je een waardevolle win-win situatie.

Algemene voorwaarden

Download hier de algemene voorwaarden (Engels)

Veiligheidsintroductie film (NED)

Bekijk hier de veiligheidsintroductie film

Bezoekadres

Albaniëweg 10, Haven nr. 9610
4389 PR Ritthem, Nederland

Postadres

Postbus 5009
4380 KA Vlissingen, Nederland

T +31 118 770 000
F +31 118 770 065
E info@sloecentrale.nl